Bestilling av varer

For bestilling send epost til post@tvilling.no og oppgi navn på bøkene du ønsker å bestille, ditt fulle navn, adresse og telefonnummer. Er du medlem trenger vi også ditt medlemsnummer. 
Porto beregnes etter postens satser (husk at porto på 1 eller f.eks 3 bøker er omtrent det samme, så vi anbefaler deg å bestille de bøkene du trenger under ett)  

 

Tvillinger og søvn

 

I denne artikkelserien får du konkrete råd og praktiske hjelpemidler for å etablere gode søvnrutiner for tvillinger 0-3 år. Tilgjengelig som pdf (og som minnepinne).Pris medlem 159,- 

Pris ikkemedlem 239,- 

Varenummer CEFBC0480E

År 2018

(Noter om du vil ha minnepinne fremfor PDF i bestillingen)

  

Tvillinger med søvnproblemer er virkelig «dobbel trøbbel», og trøblete netter gir ofte trøblete dager. Utslitte barn og foreldre er ingen tjent med, men løsningene er ikke nødvendigvis de samme som for enlinger. I denne artikkelserien får du konkrete råd og praktiske hjelpemidler for å etablere gode søvnrutiner for tvillinger 0-3 år.

 


Boken om tvillinger 0-10 år

Boken er oversatt fra dansk, tilrettelagt og oppdatert for norske forhold. Det er den mest omfattende boken om tvillinger som noensinne er utgitt i Norge.Vanlig Pris medlem 329,-

Pris ikkemedlem 429,-

Varenummer 3C43C8AFB3

År 2007

  

Når man får to barn på en gang opplever de fleste tvillingforeldre at de ikke kan bruke erfaringer fra venner og familie til så mye. ”Boken om Tvillinger 0-10 år” beskriver de mange fasetter som er annerledes med tvillinger før, under og de første 10 årene etter fødselen. Boken er fylt med gode råd og praktiske tips om hvordan man kan gjøre en hektisk hverdag lettere å komme gjennom, f.eks. med konkrete forslag til hvordan man innretter et tvillingvennlig hjem, tips om amming av to barn, og forslag til innkjøp av nødvendig utstyr, og hva slags utstyr som er overflødig. Det er kapitler om fakta og myter, om graviditet, fødsel, barsel, amming, utstyr, hverdagen med både barnehage og skoletvillinger og tvillingers språk og økonomi.

Målgruppen er kommende, nybakte og mer erfarne tvillingeforeldre til barn under 10 år, men i like høy grad venner og familie til tvillingfamilier, samt pedagoger og ansatte i sosial- og helsevesenet som har daglig kontakt med tvillinggravide og -foreldre.

 

 


Pappa ser dobbelt

Dette er en herlig, lettlest og morsom bok. Boka er sannsynligvis Norges første pappabok om tvillinger. "Pappa ser dobbelt" er kjemisk fri for ammetips og søvnrytmer, og du får ikke svar på et eneste sosiologisk spørsmål.


 

Vanlig Pris medlem: 350,-

Pris ikke medlem 449,-


I en moderne og personlig form, får vi et innblikk i en verden som bare tvillingforeldre kan beskrive. Boka, som er skrevet i petitform, tar for seg hverdagshendelser fra fødsel til niårsalder. Forfatteren, som selv har tvillingjenter, skildrer episoder med gleder og latter, men beskriver også alt fra forviklinger til forsvinningsnumre.

Boka er rikt illustrert og har et stort tilfang av barnesitater, kuriosa og oversikter over både kjente og ukjente tvillinger. Visste du for eksempel at Elvis Presley var tvilling? Eller at tvillingpar har tatt OL-medaljer i både ishockey, tennis, håndball, roing og slalåm? Boken avslører også den egentlige årsaken til at Fantomet og Sala fikk tvillinger.

 

 

Barnehagepakken

Barnehagepakken består av boken "Tvillinger i barnehage" på minnepenn og heftene "Tvillinger 1-5 år" samt heftet om Trillinger "Alle gode ting er tre". Samlet vil denne pakken ruste barnehagen til å ta godt imot flerlinger.Pris 375,-

Varenummer CC296706A0

År 2013

Informasjonen er basert på erfaringer, publiserte artikler og intervjuer, samt fagartikler i Tvillingnytt. Noe av innholdet på minnepennen:

 • Er alle tvillinger like?
 • Risiko ved flerlingesvangerskap
 • Språkutvikling
 • Generell utvikling hos tvillinger
 • Barnehagestart
 • Samarbeid med hjemmet

 

 

Tvillinger i puberteten

 

Tvillinger kan se ut til å komme i en "dobbelt pubertet". De skal også løsrive seg fra hverandre.Vanlig Pris medlem 120,-

Pris ikkemedlem 295,-
(+porto på 55,-)

Varenummer EBB894B2EE

År 2007

Hva er egentlig så spesielt med tvillinger i puberteten? Vil ikke den forløpe som puberteten til en hver annen ungdom? Kanskje ja og kanskje nei. Det som er litt spesielt, er at tvillinger kan se ut til å komme i en slags “dobbelt pubertet”. De fysiske endringene som skjer med kroppen er selvfølgelig de samme som for alle andre. Men på det psykiske planet skal de ikke bare gjennom en løsrivelse fra foreldrene, men kanskje også en løsrivelse fra hverandre.

For foreldre kan det også by på ekstra utfordringer med to ungdommer i puberteten på samme tid. I tillegg til den ”normale” opposisjonen, kan det hende tvillingene krangler ekstremt mye. Noen tåler rett og slett ikke trynet på hverandre i denne tida. Og hva hvis den ene når puberteten lenge før den andre? Kanskje vokser de fra hverandre en stund, noe som kan være sårende for den ene. Og hva når den ene får kjæreste og ikke den andre? Vil det oppstå sjalusi?

Gjennom hverdagshistorier fra familier som er midt oppi det, prøver vi å videreformidle en del erfaringer som kanskje kan gi hjelp på veien. I tillegg kommer råd og tanker fra andre voksne som omgås barna, og resultater fra forskning.

 

 

 

Alle gode ting er tre

 

Heftet dekker temaer som er aktuelle for trillingforeldre. I motsetning til andre temahefter fra TFF har vi ikke avgrenset dette til å gjelde for foreldre til barn i en gitt aldersgruppe, men i stede prøvd å dekke et større spenn av temaer.Vanlig Pris medlem 195,-

Pris ikkemedlem 225,-

Varenummer D7CBEEA6A3

År 2006

Heftet er laget med hjelp av en rekke fagpersoner og ikke minst innspill fra en rekke trilling- og firlingforeldre. Det omhandler blant annet:

 • Oppdagelsen av at det er flere der inne.
 • Svangerskap og fødsel.
 • Prematur fødsel og tiden på sykehuset.
 • Senvirkninger som resultat av prematur fødsel.
 • Første året med trillinger i hjemmet.
 • Rettigheter - permisjon/hjelp
 • Identitet og språkutvikling
 • Barnehage og skole
 • Fritid og venner
 • Slik er det å være trilling - ungdommens egne historier
 • Praktiske råd og erfaringer

 Tvillinger 1-5 år

(få bøker igjen på lager)

Fem spennende og utfordrende år hvor det skjer utrolig mye i barnas utvikling. Her kan dere lese om hverdagsutfordringer; slutte med smokk, pottetrening, begynne i barnehagen, språkutvikling, søvn og mye mer.Vanlig Pris medlem 99,-

Pris ikkemedlem 195,-

Varenummer F69A85A029

År 2006

Dette er fem spennende og utfordrende år, hvor det skjer utrolig mye i barnas utvikling.

Vi har nok ikke klart å dekke alle sider av disse årene, og ikke har vi gått i dybden, men ved å intervjue en rekke foreldre, og fått mange gode tips fra fagfolk, tror vi at dere vil finne nyttige råd og gode tips i en travel hverdag.

Vi har forsøkt å ta for oss hverdagssituasjonene, som hvordan komme seg ut døra i tide, til mer spesielle situasjoner som sykdom og senvirkninger grunnet prematuritet. Her får dere uttalelser fra foreldre som står midt oppi det, i tillegg til gode råd fra fagpersoner.

 

Andre bøker

 

Præmaturboken - Et godt liv som barn, ung og voksen

Pris bok: 349 DKK

Pris e-bok: 279 DKK

Denne boken henvender seg til foreldre til for tidlig fødte barn i alle aldre, til fagpersoner og til de premature unge og voksne, som ønsker konkrete verktøy til, og forståelse for de vanskeligheter, en for tidlig fødsel kan føre med seg.

Præmaturboken er et nyttig oppslagsverk, som avdekker årsakene til de hyppigste utfordringer relatert til for tidlig fødsel og gir forståelse av sammenhengene utfra et helhetsperspektiv.

Ca. 50 % av tvillinger fødes prematurt, dette innebærer at mange tvillingfamilier kan ha nytte av kunnskap om premature barn gjennom oppveksten. TFF har nå fått muligheten til å dele informasjon om hvor dere kan bestille Præmaturboken,

PS: boken er på Dansk

 

Trykket bok kan bestilles her: Præmaturboken - trykket

 

Boktips fra ICOMBO

Tips til bøker som har med tvillinger i historien: